Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKOLIĆ: NA SPISKOVIMA SAMO PET ODSTO PROSVJETARA

05.07.2020
image

Član IO DPS Nikšić i direktor Gimnazije "Stojan Cerović" Boris Nikolić pozvao je, one koji sakupljaju potpise da se manu obmanjivanja i zamajavanja javnosti sa spiskovima, jer je, kako tvrdi, podršku SPC potpisalo nešto manje od pet odsto zaposlenih u školskim i predškolskim ustanovama u tom gradu.

On naglašava da namjera nikšićkog DPS-a nije bila da prebrojavaju, dijele i prave različite spiskove sugrađana.

“U tu igru upustio se neko drugi, neko kome su podjele, suprostavljanje jednih drugima, dijeljenje na vas i nas, osnovna platforma djelovanja. Ali jučerašnji pompezno najavljeni spisak zaposlenih u nikšičkim obrazovnim ustanovama koji podržavaju SPC i njenu predizbornu kampanju, indikativan je i jasno oslikava stvarno stanje”, navodi se u saopštenju.

Nikolić tvrdi da je podršku je potpisalo nešto manje od pet odsto zaposlenih u školskim i predškolskim ustanovama u tom gradu.

“Ovaj procenat navodimo da opovrgnemo sve manipulacije kojim se ovih dana služe sakupljači potpisa, inače veoma unosno i popularno zanimanje odnedavno kod nas. Vođeni onom starom "ako i nije istina, ali je dobro izmišljeno" kreatori spiskova zaboravljaju na to da se na desetine hiljada Nikšičana ne nalaze na njihovim spiskovima i listama, da desetine hiljada naših sugrađana vjeruje u građansku, multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru”, navodi Nikolić.

On poziva kreatore spiskova da ne zamajavaju građane.

“Zato pozivamo kreatore ovog projekta da se manu daljeg obmanjivanja i zamajavanja javnosti sa nekim spiskovima, jer iako ste samo pet odsto naše populacije, taman toliko da se primaknete cenzusu, nama ste važni i trebate Crnoj Gori”, zaključuje Nikolić.