Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NUMANOVIĆ: LJEKARI DA LIČNIM PRIMJEROM DEMONSTRIRAJU POŠTOVANJE MJERA

02.07.2020
image

U cilju zaštite zdravlja i života građana Crne Gore, ugroženih pandemijom COVID-19, poštovanje mjera i preporuka koje propisuje NKT obaveza su svakog građanina a naročito ljekara, koji osim primjenjivanja mjera moraju i da dodatno edukuju stanovništvo o tome kako sačuvati zdravlje i živote, poručio je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

"Ljekari su u obavezi da ličnim primjerom pokažu kako se poštuju struka i nauka, s ciljem zaštite pojedinaca i društva u cjelini. Vodeći se time, ljekari i ukupno medicinsko osoblje dali su nemjerljiv doprinos u dosadašnjoj uspješnoj borbi Crne Gore sa ovom pošasti, koja je zatekla i mnogo razvijenije zemlje Zapada", kaže se u saopštenju.

On je dodao da zato očekuje od ljekara da u ovoj teškoj situaciji nastave da doprinose u ovoj zajedničkoj borbi, do konačne pobjede nad virusom.

"Hipokratova zakletva jednoga ljekara humanistu obavezuje na čuvanje zdravlja građana, a ne na nepoštovanje stručnih, preventivnih mjera. Zar se nepoštovanjem mjera daje bilo kakav doprinos našem društvu?", zapitao se Numanović.