Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PKSCG POZVAO POSLANIKE SUVERENISTIČKOG BLOKA DA BOJKOTUJU RAD PARLAMENTA 2. DECEMBRA

27.11.2020
image

Patriotsko komitski savez poziva sve poslanike suverenističkog bloka u Skupštini Crne Gore da 2.decembra bojkotuju rad Parlamenta i da svojim neprisustvom i glasom, ne daju legitimitet novoj Vladi, navode u saopštenju.

"Jer, u suprotnom, građani neće razumjeti vaše “uzdržano” ili “protiv”, a vaše “da” bi zaista bilo isuviše licemjerno za sve ovo što se dešava u Crnoj Gori, ne samo tri mjeseca nakon izbora, već više od godinu dana.

Nemate šta dokazivati ni Evropi ni svijetu; ako je šta dobro koaliciona vlast uradila u proteklih 14 godina, uradila je na pitanju uključivanja predstavnika drugih naroda u strukture vlasti, pa i u sredinama gdje vladajućoj partiji objektivno i nije trebala šira politička podrška. Takođe, po pitanju odnosa prema svijetu, obaveza Crne Gore, učestvovanja u svim regionalnim, evropskim i svjetskim organizacijama i institucijama koje, bar u imenu, sadržavaju borbu za univerzalna ljudska prava.

Ta ista družina mučki ćuti cijelo vrijeme, udara na crnogorsko nacionalno biće po svim osnovama; nijedan evropski zvaničnik se osvrnuo nije na otvoreno miješanje crkvenih vlasti u parlamentarne izbore niti na pritisak i finansiranje stranih država u predizbornu kampanju u našoj državi", navode u saopštenju.

Ćute i sada, kako dodaju, kada mandatar, kojeg je birala Srpska pravoslavna crkva, bira svoju “apostolsku” Vladu.

"U kojoj četiri ključna nacionalna resora spaja u jedan, na čijem čelu dolazi žena koja sebe naziva “četnikom”, a nas Crnogorce “Milogorcima, Montenegrinima”, vrijeđajući naša nacionalna osjećanja. Ćute i na sastav te nove Vlade, u kojoj su dominantno rođaci i kumovi mandatara “apostola”, a kojima je jedina zajednička karakteristika svetosavska podobnost, čime se ruše najvrijednija načela države Crne Gore o njenoj multikulturalnosti i multikonfesionalnosti.

Svi suverenistički poslanici moraju biti svjesni težine ovog trenutka kao i činjenice da su ih birali građani svojom voljom i izborom. Ukoliko se oglušite o ovaj poziv, i ipak glasate za ovaj sastav Vlade, pazite da to bude tokom himne, koju oni bojkotuju, a Vi tolerišete, i molimo Vas, ne idite ponovo “među narod” da objašnjavate Crnogorcima svih vjera i nacija-neodbranjivo. Jer je nama dosta vaših loših izbora!", zakčljučuju u saopštenju.