Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

POTREBNA POMOĆ ZA NASTAVAK LIJEČENJA SRĐANA ROĆENOVIĆA

30.09.2020
image

Srđanu Roćenoviću iz Podgorice potrebna je pomoć u rješavanju teških zdravstvenih problema koji traju nepunih šest godina.

On je apelovao na sve ljude koji mogu da mu pomognu da nastavi liječenje u Beogradu i Istanbulu da novac uplate na žiro račun Erste banke 540-32098270-48 na ime Srđan Roćenović.

O ovom slučaju mediji su pisali u više navrata i apelovali na građane i pravna lica da pomognu Srđanu da riješi zdravstvene probleme. Podsjetimo, Roćenović je imao više operativnih zahvata u predjelu stomaka, kao i vrata i vratnih pršljenova. Unazad tri godine dobio je neuralgiju nerva trigemini desne strane lica zbog kojih ima više puta dnevno napade sa nesnosno jakim bolovima.

- Lijeka i prave terapije za tu bolest nema. Jedini izlaz je gama nož koji je rađen prošle godine, ali bezuspješno. Prije tri mjeseca preko Fonda zdravstva upućen sam na ponovni tretman gama nožem u Klinički centar Srbije, kao i u Istanbul radi rješavanja problema u predjelu abdomena, ali zbog epidemije korone i zatvaranja granice nisam mogao da odem ni na jedan od njih - kazao je Roćenović.

Urgentan je, kaže, odlazak prvo za Beograd, ali zbog teške materijalne situacije koja traje godinama Srđanu je potrebna pomoć zajednice. Naime, on živi sa samohranom majkom kao podstanar sa minimalnim primanjima. Zato moli sve građane dobre volje i firme da koliko su u mogućnosti pomognu da uskoro otputuje i nastavi liječenje uplatom na žiro račun u Erste banci 540-32098270-48 na ime Srđan Roćenović ili na broj 067/180-066.