Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

POVODOM DANA UJEDINJENIH NACIJA ZGRADA PREDSJEDNIKA CG U PLAVOJ BOJI

23.10.2021
image

Crna Gora mora mudro čuvati i graditi svoje najveće bogatstvo - multietničku demokratiju, suživot i toleranciju, i svoju suverenost i nezavisnost, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je na Tviteru povodom 24. oktobra - Dana Ujedinjenih nacija, naveo da je zgrada predsjednika večeras osvijetljena u plavo.

Đukanović je podsjetio na govor tadašnjeg generalnog sekretara UN-a Kofi Anana prilikom pristupanja Crne Gore toj organizaciji, koji je kazao da je crnogorski narod pokazao da privrženost demokratskim vrijednostima i vladavini prava pruža najdjelotvorniji način za ostvarenje političkih ciljeva.

Prema riječima Đukanovića, Anan je tada rekao da je crnogorski narod pokazao da se i najteži i najosjetljiviji problemi mogu riješiti mirnim putem, i istakao da su to važne poruke, imajući u vidu nasilnu prošlost balkanskog regiona.

„I današnja Crna Gora mora jednako mudro čuvati i graditi svoje najveće bogatstvo - multietničku demokratiju, suživot i toleranciju, i svoju suverenost i nezavisnost“, poručio je Đukanović.