Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PROSVJETARI KRIVOKAPIĆU: NEĆEMO UCJENJIVATI, ALI NI ĆUTATI

22.01.2021
image

Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću, pozivajući ga da koliko je danas ili sjutra, sjednu i pokušaju da prevaziđu određena neslaganja, a sve, kako su naveli, u cilju što uspješnijeg odvijanja nastavnog procesa.

Navodeći da će se još snažnije boriti za prava prosvjetnih radnika, iz ove organizacije navode da "nema te matematike koja može reći da je 40 časova po 30 minuta direktne nastave, isto što i 20 časova po 45 minuta, u normalnim okolnostima".

,,Koju god operaciju da primijenimo, to mora biti uvećana norma ili prekovremeni rad. Ovaj Sindikat ne prihvata stav da neće biti problem držati osam časova direktne nastave! Svakog dana! Još sa maskom na licu! Sve vrijeme", navode iz sindikata.

Poručuju da neće ucjenjivati, ali ističu da neće ni ćutati na, kako su kazali, "bjelodanu činjenicu da u ovom trenutku, prosvjetni radnik je taj koji obezbjeđuje zaštitna sredstva (maske) na radnom mjestu".

,,Neće ćutati na činjenicu da je prosvjetni radnik taj koji, na radnom zadatku, obezbjeđuje i sredstvo za rad (kompjuter). Ovaj Sindikat neće ćutati na činjenicu da je prosvjetni radnik taj koji snosi i troškove uslova rada (internet), da je prosvjetni radnik izgubio svoje privatno vrijeme, da je na raspolaganju po cijeli dan, da je htio ne htio, član i do 10-ak viber grupa (odjeljenja, roditelji, vijeća), da je prosvjetni radnik izgubio privatnost svog doma, da mu je kamera ušla u kuću", navodi se u saopštenju.

Sindikat, kako navode, ne ucjenjuje, već traži razumijevanje i kompromis.

,,Mnogo puta smo pokazali i dokazali našu dobronamjernost i strpljenje. I sada smo spremni na to. Posebno imajući u vidu situaciju u kojoj se svi zajedno nalazimo", kazali su u obraćanju premijeru Krivokapiću.