Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

STATIS DONIRAO CRNOJ GORI 10 000 VAKCINA ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA

21.01.2021
image

Vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Statis obezbijedio je donaciju od 10.000 vakcina za borbu protiv Covid19 Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Ističe se da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio da kontinuiranom saradnjom sa uvaženim međunarodnim partnerima pomaže u objezbjeđivanju potrebnih ljekova, medicinske i zaštitne opreme u cilju uspješnog suzbijanja epidemije korona virusa u Crnoj Gori.

"Tako je, ovoga puta, zahvaljujući dobročinstvu gospodina Petrosa Statisa-vlasnika kompanije Adriatic propertis i Universal Capital banke, koje uspješno posluju u Crnoj Gori, obezbijeđena donacija od 10 hiljada vakcina za borbu protiv Kovida-19, koje u roku od nekoliko dana mogu biti na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore", piše u saopštenju.

Dodaje se da je riječ je o vakcini državne kineske kompanije „Sinofarm“ koja je zvanično odobrena i već se koristi u više država svijeta. 

"Predsjednik Đukanović koristi priliku da još jednom zahvali gospodinu Statisu na izuzetno odgovornom odnosu prema Crnoj Gori i zdravlju naših građana, i da ukaže na važnost održavanja kvalitetnih partnerskih i prijateljskih odnosa sa kompanijama i pojedincima u Crnoj Gori i inostranstvu", zaključuje se.