Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SVJETSKI DAN ODGOVORNE KONZUMACIJE PIVA: ALKOHOL I VOLAN NE IDU ZAJEDNO

16.09.2020
image

U svijetu se danas obilježava Svjetski dan odgovorne konzumacije piva, ustanovljen 2015. godine, kao inicijativa pivske industrije kako bi se u društvu dodatno unaprijedila svijest o odgovornoj konzumaciji. Iz najveće crnogorske pivare, Pivare “Trebjesa”, podsjećaju na važnost odgovorne konzumacije i pozivaju svoje zaposlene, kupce i potrošače na odgovorno ponašanje.

“Kao pivari, posvećeni smo ne samo pravljenju kvalitetnog piva, već i promociji odgovorne konzumacije. Promovisanje odgovorne konzumacije naša je odgovornost prema našim potrošačima i time društvu u cjelini. To činimo već 12 godina kroz edukativnu kampanju “Kad pijem ne vozim”, koju realizujemo u saradnji sa Upravom policije. Zato i danas još jednom apelujemo na vozače da, ako su konzumirali alkohol, ne sjedaju za volan, već da pozovu prijatelja, taksi ili prošetaju do odredišta”, naveli su iz Pivare “Trebjesa”.

Pivara je i ove godine donirala pet alkometara Upravi policije, doprinoseći na taj način masovnijem testiranju vozača, a time i boljoj prevenciji, većoj sigurnosti i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Ukupno, Pivara je kroz kampanju “Kad pijem ne vozim” do sada donirala 38 alkometara.

Iz kompanije su podsjetili da je globalni cilj Molson Coors Beverage Company, kojoj pripadaju, da do 2025. godine kroz partnerstva sa globalnim proizvođačima alkoholnih pića smanje neodgovornu i neprimjerenu konzumaciju alkohola za 10 odsto.