Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

U KCCG I DALJE OBUSTAVLJENI AMBULANTNI PREGLEDI

25.09.2020
image

U cilju sprječavanja daljeg širenja COVID-19 infekcije u Crnoj Gori ostaje na snazi do daljnjeg odluka Kliničkog centra Crne Gore o obustavljanju ambulantnih pregleda.

“Obustave se odnose na sve zakazane specijalističke, supspecijalističke i radiološke preglede (ultrazvučni, CT i MR pregledi). Obustave se, takođe, odnose i na sve hirurške operativne procedure, te na uzimanje uzoraka za imunološke i genetičke analize u Centru za medicinsku genetiku i imunologiju kao i uzimanje uzoraka u Centru za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku”, saopšteno je iz KCCG.

Navedene obustave se ne odnose na zbrinjavanje pacijenata sa hitnim i urgentnim stanjima, kao i na operativne zahvate kod pacijenata sa malignim oboljenjima uz obavezan negativan PCR test na novi korona virus.

“Dosadašnje širenje infekcije opominje nas da, epidemiju izazvanu novim korona virusom, možemo spriječiti jedino uz poštovanje svih preporučenih i preventivnih mjera. Širenje infekcije ne mogu spriječiti zdravstveni radnici bez pune podrške i saradnje svakog pojedinca”, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.