Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

URUČENJEM NAGRADA ZA NAJBOLJE RADOVE ZAVRŠENA MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA CSA

11.04.2021
image

Tradicionalna, 18. godišnja naučna konferencija Crnogorske sportske akademije „Sport, fizička aktivnot i zdravlje: savremene perspektive", kao i 16. Kongres Međunarodne federacije za fizičko vaspitanje svečano su otvorene  u Dubrovniku. 

Dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevu Popoviću na otvaranju je uručena nagrada "Thulin Award 2021".

Predsjednik konferencije prof. dr Duško Bjelica je nagradu za mlade istraživače uručio Barbari Gilić sa Kineziološkog Fakulteta, Univerziteta u Splitu. Nagradu za najbolji rad u konkurenciji žena istraživača je dobila Dana Masarykova sa Pedagoškog fakulteta, Univerziteta u Trnavi. 

,,Poseban pečat uspješnom okončanju ovog međunarodnog naučnog skupa učinili su Fakultet za sport i fizicko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Evropski koledž sportskih nauka i Crnogorski olimpijski komitet. Jedan od ključnih ciljeva Crnogorske sportske akademije je promocija mladih istraživača i žena istraživača i afirmacija podsticaja najsavremenijim istraživanjima", navode iz Univerziteta Crne Gore.

Na pomenutoj konferenciji učestvovalo je 127 autora i koautora iz 26 zemalja sa ukupno 60 prijavljenih radova.