Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

UVEDENE HITNE DODATNE EPIDEMIOLOŠKE MJERE U NASELJU NA VRELIMA RIBNIČKIM

04.04.2020
image

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je danas na hitnoj konsultativnoj sjednici, a u skladu sa preporukama IJZ, donijelo odluku da nadležne institucije preduzmu hitne dodatne epidemiološke mjere u naselju na Vrelima Ribničkim koje obuhvata 23 zgrade.

Odluka o samoizolaciji stanovnika u objektima stanovanja donijeta je nakon što je sinoć jedan stanovnik toga naselja, u skladu sa zdravstvenim stanjem, upućen u Klinički centar Crne Gore na bolničko liječenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti.

Istovremeno sa uvođenjem dodatnih epidemioloških mjera biće pokrenuta i hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za građane ovoga naselja.

Prilikom donošenja današnje odluke uzet je u obzir pozitivni efekat ovih mjera u Tuzima i u selu Biokovac u Bijelom Polju.

Donijete mjere dale su rezultate zahvaljujući podršci i razumijevanju lokalnog stanovništva i podršci lokalnih samouprava. NKT vjeruje da će uz takav odnos mještana Vrela Ribničkih i snažnu podršku Glavnog grada ova mjera dati svoj puni efekat.

Sve mjere donesene su sa ciljem zaštite zdravlja i života građana u tim lokalnim zajednicama i šire, a dosadašnji efekti potvrđuju njihovu punu opravdanost.

,,NKT kontinuirano prati i analizira ukupnu situaciju u vezi sa epidemijom novog korona virusa COVID 19", navodi se u saopštenju.