Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

VLADA OPREDIJELILA 1.8 MILIONA EURA ZA STANOVE ZAPOSLENIH U KULTURI

02.07.2020
image

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Crne Gore Željko Kalezić danas su u Ministarstvu kulture potpisali Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi.

,,Sporazum podrazumijeva izdvajanje sredstava za 2021, 2022. i 2023. godinu, a riječ je o nastavku uspješne saradnje Vlade Crne Gore sa Sindikatom kulture. Ovim trogodišnjim Sporazumom, Vlada se obavezala da u poseban fond Sindikata kulture uplaćuje sredstva koja će ukupno iznositi 600.000 eura na godišnjem nivou, odnosno 1.800.000 eura za period od naredne tri godine, na ime rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u sektoru kulture'', navedeno je u saopštenju.

Navedni sporazum od izuzetnog je značaja za poboljšanje ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenih u javnim ustanovama kulture na nacionalnom nivou i predstavlja neophodan korak u nastavku rješavanja stambenih potreba značajnog broja zaposlenih u kulturi.

Podsjećamo da je prethodni trogodišnji sporazum, kojim su opredijeljena sredstva u iznosu od 700.000 eura, rezultirao započinjanjem izgradnje stambenog objekta na Cetinju, ujedno i prve zgrade u našoj zemlji namijenjene zaposlenima u sektoru kulture.