Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ZAPOSLENIMA NA UCG POVEĆANE PLATE 9 ODSTO

02.12.2019
image

Ministarstvo prosvjete dogovorilo je sa upravom i Sindikatom Univerziteta Crne Gore povećanje zarada. tako će zaposlenima na Univerzitetu od naredne godine zarade biti uvećane za 9%, te još dodatnih 3% od 2021. na već uvećanu zaradu.

To je, kako je saopšteno, kumulativno povećanje za preko 13%. Osim toga, dogovoreno je osnivanje Fonda koji bi se odnosio na naučnostraživačku i projektnu djelatnost.

,,Isti princip povećanja zarada usaglašen je nedavno i sa predstavnicima Sindikata prosvjete Crne Gore. Nakon inicijalnog usaglašavanja, predlog izmijenjenog kolektivnog ugovora će biti upućen u dalju Vladinu proceduru", navode u saopštenju iz Ministarstva prosvjete.

Osim toga, dogovoreno je osnivanje Fonda za podršku naučnoistraživačkim i projektnim aktivnostima na Univerzitetu Crne Gore. Iznos namijenjen Fondu biće određen sporazumom koji će se svake godine potpisivati između Vlade i UCG, a njegovo funkcionisanje urediće se posebnim aktom. Fond će, dakle, većim dijelom biti usmjeren na naučnoistraživački rad, ali i objavljivanje radova, projekte i dr.

,,Zadovoljan sam postignutim dogovorom. On je rezultat ozbiljnih i konstruktivnih pregovora sa upravom Univerziteta Crne Gore i predstavnicima Sindikata UCG. Univerzitet je, cijenim, jedan od najvažnijih partnera u izgradnji kvaliteta i inegriteta na nivou čitave države, te je potpuno prirodno da na tom putu ima kontinuiranu podršku i potporu Vlade Crne Gore. Naravno, na ovome se to partnerstvo ne završava, ali cijenimo da jesmo zajedno napravili značajan korak više", rekao je ministar Damir Šehović.