Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BJELOŠEVINA: NOVA KROVNA KONSTRUKCIJA NA DOMU OMLADINE

25.01.2020
image

Zajedničkom aktivnošću Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka i mještana sela Bjeloševina, u prethodna dva dana zamijenjena je kompletna krovna konstrukcije na Domu omladine u tom selu, a u rekonstrukciji je jednim dijelom učestvovala i opština Nikšić.

Kako je saopšteno iz ove MZ, ovom objektu duži niz godina se nije ulagalo, pa je došlo do propadanja krovne konstrukcije, a u protekla dva dana akcijom dvadesetak meštana zamijenjeni su crijep, kantinjeli, grede, a postavljeni su i oluci.

Oni dodaju da će u narednom periodu urediti i unutrašnjost objekta, pa će biti doveden u potpuno funkcionalno stanje.

,,Ovo je samo jedan u nizu Domova omladine po župskim selima koji su rekonstruisani u prethodne nekolike godine. Tako je izvršena rekonstrukcija istih u selima Liverovići, Carine, Jugovići, Staro Selo, Dučice. U narednom periodu nastojaćemo da se ista aktivnost odradi u selima Morakovo i Oblatno", istakli su iz mjesne zajednice.

Kako ističu, nijesu htjeli da dozvole propadanje objekata koje su gradili njihovi preci i koji su imali veći značaj u tim vremenima, pa se nadaju da će se u narednom periodu osmisliti sadržaji koji će biti realizovani u navedenim objektima.