Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

FAKULTET ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE DOBIJA FISKULTURNU DVORANU

08.08.2020
image

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici od 6. avgusa uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore što će se prioritetno finansirati u 2021.godini iz kapitalnog budžeta.

"Posebnu zahvalnost, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, upućujem Vladi Crne Gore i njenom premijeru, gospodinu Dušku Markoviću, koji su prepoznali potrebu mnogih generacija Nikšićkih studenata, imajući u vidu da u gradu pod Trebjesom egzistiraju tri fakulteta", kaže prof. dr Stevo Popović, dekan fakulteta.

Studenti i profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića saglasni su da će izgradnjom ove dvorane pored studenata ona koristiti i sportistima Nikšića i Crne Gore, te da će izgradnjom ovog dugo očekivanog objekta, konačno biti zaokružen infrastrukturni projekat koji je započet 2008. godine preseljenjem u novi savremeni objekat tog fakulteta, koji postiže izvanredne rezultate i na nacionalnom i na međunarodnom planu.

"Na ovaj način će se san svih generacija, od početka rada studijskog programa fizičke kulture koji je počeo sa radom, davne 1956. godine pa do danas, konačno ostvariti u 2021.godini kada Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavlja 65. godina uspješnog rada", zaključio je Popović.