Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG NARKOTIKA

21.07.2021
image

Krivične prijave podijente su protiv A.R. (24) i M.B. (24) iz Nikšića, a za prethodna dva mjeseca prekršajno je pricesuirano 17 osoba.

Juče je nikšićka policija u saobraćaju kontrolisala A.R. (24), u čijem su vozilu pronađena četiri pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain.

"Nakon toga je policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice gdje je pronađena manja količina kokain", saopšteno je.

O događaju je obavješten državni tužilacu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvšio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, krivična prijava je podnijeta protiv M.B. (24) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Kontrolom ovog lica policija je pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem kokaina. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.B. opojnu drogu nabavio u cilju omogućavanja uživanja opojne droge drugim licima", piše u saopštenu.

Nikšićka policija je u protekla dva mjeseca procesuirala 17 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga, zaključuju iz Uprave policije.