Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKŠIĆKI DOM ZA STARE USKORO PRIMA NOVE KORISNIKE

12.10.2021
image

Radovi na izgradnji Doma za stare u Nikšiću teku planiranom dinamikom,s toga se može očekivati da taj značajni kapitalni projekat za našu opštinu može biti završen narednih mjeseci,konstatovano je na sastanaku predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića sa saradnicima i predstavnicima Centralne Evropske banke, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave javnih radova.

Opština Nikšić oslobodila je upravu Doma za stare plaćanja obaveze komunalnog opremanja, dok je projektnu dokumentaciju izradila Agenicija za projektovanje i planiranje.

Vrijednost projekta iznosi 5,4 miliona eura, a finansira se iz sredstava Uprave javnih radova i donatorskih sredstava iz Regionalnog stambenog programa. U Domu za stare planiran je boravak 208 pripadnika najstarije populacije.

U Domu za stare biće ukupno 140 zaposlenih, koji će kroz tri smjene brinuti o korisnicima.

U ime Opštine Nikšić, pored predsjednika Kovačevića, sastanku su prisustvovali i v.d. rukovodioca Službe predsjednika Marko Perućica, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić, v.d. sekretara Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović i Mirjana Nikolić iz Agencije za projektovanje i planiranje.

Sa druge strane sastanku su prisustvovali: Darko Petrović- predstavnik CEB-a, Sančo Ranhost predstavnik međunarodne grupacije EPTISA, predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja Marija Stajović i Budimirka Đukanović i predstavnici Uprave javnih radova Vladimir Cicmil i Bojana Mitrić.