Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PRODUŽAVAJU SE AKTUELNE MJERE U NIKŠIĆU

16.04.2021
image

U Crnoj Gori će od ponoći važiti nove epidemiološke mjere. Biće dozvoljenje sjedenje unutar lokala, a policijski čas će trajati od ponoći do pet sati ujutro. Lokali će raditi do 23 sata, a trgovine na malo i do 22 sata, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na današnjoj konferenciji za novinare. Mjere će važiti od 17. do 23. aprila.

Kako je u Podgorici i Danilovgradu, poboljšana epidemiološka situacija, biće dozvoljeno pohađanje nastave u školama. Zabrana međugradskog saobraćaja za vikend je i dalje na snazi.

“Podsjećamo, iste mjere koje će se od 17. do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje”, kazala je Borovinić Bojović.

U Nikšiću, Mojkovcu, Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Šavniku i Andrijevici produžavaju se aktuelne mjere u tim opštinama, s obzirom na to da je broj zaraženih na 100 hiljada stanovnika veći od 800.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, panoramski točak i slično) i dalje su zabranjeni.

U KCCG 68 životno ugroženih covid pacijenata

“U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 137 covid pacijenata, od kojih je 68 životno ugroženo”, saopštio je dr Đorđe Krnjević direktor Interne klinike KCCG.

Prema njegovim riječima zabrinjava sve veći broj teških kliničkih slika kod hosptalizovanih pacijenata.

O vakcinaciji biće spremno 139 punktova

“Biće spremno 139 punktova za masovnu vakcinaciju. Imamo dovoljno timiva za vakcinaciju”, najavio je dr Danilo Jokić direktor Doma zdravlja Podgorica.

On se zahvalio Crvenom krstu, ministarstvima prosvjete, kulture, nauka i sporta i odbrane, lokalnim samouorava i pojedincima koji su pomogli da se sve ovo organizuje.

“Spremni smo za imunizaciju. 278 ljekara radiće dnevno tokom masovne imunizacije”, kazao je on.

Ministarka zdravlja je kazala da masovna vakcinacija počinje i da će u dogovoru sa IJZ učiniti sve da pojednostave vakcinaciju.

“Dvojezične potvrde za vakcinaciju su gotove i od sjutra će biti na vakcinalnom punktovima i obiće ih oni koji se vakcinišu. Oni koji su se vakcinisali moći će da ih podignu kod izbaranog ljekara, na punktovima gdje su vakcinisani i sa njima će moći da putuju”, rekla je Borovinić Bojović.