Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SEKULOVIĆ: POMOĆ UAE BILA BI ZNAČAJNA ZA MODERNIZACIJU MUP - A

13.10.2021
image

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilom al Šamsi, saopšteno je iz MUP-a.

Sagovornici su izrazili obostrano uvjerenje da će se “na temeljima već uspostavljenih dobrih bilateralnih odnosa dvije zemlje dalje razvijati saradnja”,

“Sekulović je naglasio da je posebno posvećen reformi Ministarstva unutrašnjih poslova, profesionalizaciji i modernizaciji rada policije i približavanju ovog resora građanima, te da bi pomoć Ujedinjenih Arapskih Emirata bila od izuzetnog značaja na tom putu”, navedeno je u saopštenju.

Kako su istakli, Al Šamsi je kazala da UAE Crnu Goru vide kao značajnog partnera i istakla spremnost da pruži pomoć crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, naročito na planu civilne zaštite, borbe protiv sajber kriminala i pranja novca.

Sastanku su, dodaju, pored ministra prisustvovali v.d. generalnog direktora za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške Sergej Mučalica i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.