Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SIMOVIĆ SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA TOSYALI HOLDINGA

26.11.2020
image

Predsjednik Opštine Nikšić, mr Milutin Simović, sastao sa predstavnicima Tosyalı Holdinga, u okviru kojeg posluje i Željezara Tos čelik Nikšić. Sastanku je prisustvovao jedan od vlasnika porodičnog Holdinga Šerif Tosyali, član Odbora direktora Hakan Eminosoy i Izvršni direktor Tosčelik Nikšić Erkut Alkalay.

Ovom prilikom, istaknut je značaj nikšićke fabrike za lokalnu i sveukupnu crnogorsku ekonomiju.

Takođe, konstatovani su problemi na tržištu čelika, koji su dodatno usložnjeni globalnom zdravstveno-ekonomskom krizom. 

Predstavnici Tosčelika su, kako je navedeno, uprkos poblemima optimisti kada je riječ o budućem razvoju i poslovanju Željezare.

,,Predsjednik Simović, naglasio je da predstavnike Tosyali holdinga doživljavamo kao strateškog partnera Crne Gore i Nikšića i da su vrata lokalne uprave uvijek otvorena i za menadžment i za zaposlene, uz želju da u narednom periodu broj zaposlenih se poveća sa sadašnjih 303 na planiranih 550. Takođe, iskazano je uvjerenje da zaposleni vrijedno i posvećeno rade, i da će menadžment prepoznati i nagraditi rad i obezbijediti sve elemente zaštite na radu. G-din Simović je iskazao puno razumijevanje za trenutnu globalnu situaciju na tržištu čelika, vjerujući da će se nakon prolaska ove krize nastaviti sa planiranim investicijama i povećanjem proizvodnje kvalitetnih specijalnih čelika", navodi se u saopštenju Opštine Nikšić.

Nikšić je, kako je zajednički konstatovano, bio i treba da ostane grad čelika.