Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

STUDENTI SA INVALIDITETOM OSLOBOĐENI PLAĆANJA NAKNADE ZA STUDIRANJE

21.10.2020
image

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je danas donio odluku kojom se studenti sa invaliditetom oslobađaju obaveze plaćanja naknade za studiranje za studijsku 2020/21, a na zahtjeve Udruženja mladih sa hendikepom, Udruženja Multipleskleroze Crne Gore,  Pomorskog fakulteta Kotor, kao i na pojedinačne zahtjeve studenata.

Takođe, kako je navedeno u saopštenju, Upravni odbor UCG ovlastio je Komisiju za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava (kredita), da raspiše oglas.

„Oglas za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore,  sa obrascem zahtjeva za rješavanje stambenih potreba biće objavljen u Biltenu Univerziteta Crne Gore“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica.   

On je dodao, da je, na predlog ove Komisije, Upravni odbor UCG donio odluku da su novčana sredstva koja se dodjeljuju za poboljšanje uslova stanovanja beskamatna.

Na sjednici je danas donijeta i odluka o formiranju drugostepene komisije za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore i  Pravilnikom o rješavanju stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore.

Članovi drugostepene komisije su Mirko Đurović, koji je i predsjednik Komisije, potom Miran Begić, Svetlana K. Perović, Snježana Hrnčić i Veselin Mićanović.

Između ostalog, tema današnje sjednice je bila i finansijsko poslovanje na Univerzitetu Crne Gore, zaključeno je u saopštnju.