Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

U NIKŠIĆU NEMA ZARAŽENIH, POD NADZOROM OKO 820 OSOBA

26.03.2020
image

Epidemiološka situacija u našem gradu i danas je stabilna, nije zabilježen slučaj obolijevanja od Covid-19, a pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi se oko 820 lica, kazao nam je epidemiolog, Redžeb Zejnelagić.

To su osobe koje su došle iz područja pogođenih koronavirusom, ali i kontakti - porodica i prijatelji.

,,Sve osobe se redovno javljaju epidemiološkoj službi. One osobe koje nam prijave bilo kakve simptome, mi to dalje epidemiološki istražujemo, a ukoliko se ukaže potreba mi ta lica testiramo. Do sada, testirano je 15 osoba i sve su negativne na koronavirus", kazao je Zejnelagić.

Epidemiolog u nikšićkom Domu zdravlja, Redžeb Zejnelagić, još jednom apeluje na sugrađane da, ukoliko imaju respiratorne zdravstvene probleme, te sumnjaju na potencijalnu zarazu koronavirusom, ne treba odmah dolaziti u zdravstvene ustanove, već se moraju se prvo javiti na dežurne telefone. Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija - povišena temperature, kašalј, kijanje ili druge simptome bolesti, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona putem kojih se mogu obratiti nikšićkom Domu zdravlja:

040 204-604 od 07-14 h
068 802 335 od 0-24 h

Ovim putem, građani mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju.