Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

UCG NAPREDOVAO JOŠ 143 MJESTA

27.07.2020
image

Webometrics je objavio listu najboljih svjetskih univerziteta prema vidljivosti na webu na kojoj je Univerzitet Crne Gore rangiran na 1899. mjestu od preko 30.000 univerziteta, što predstavlja najbolje ostvarenu poziciju do sada.

Univerzitet Crne Gore je u odnosu na januarsko izdanje Webometrics-a popravio poziciju za još 143 mjesta, što predstavlja kontinuirani napredak u posljednje dvije godine, saopšteno je iz UCG.

"Ovaj napredak je još značajniji ako se uzme u obzir da je ovo rangiranje obuhvatilo 30.000 univerziteta u svijetu, 2.000 više u odnosu na prethodno iz januara 2020. godine", navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o drugim rang listama, Univerzitet Crne Gore je, kako su kazali, ostvario najveći uspjeh rangiranjem na Times Higher Education listi gdje je svrstan u najbojih 400 mladih svjetskih univerziteta.

"Kontinuiranim ulaganjem u kvalitet i razvoj, u sklopu strategije Univerziteta Crne Gore, usmjerene na jačanje konkurentnosti i internacionalizaciju, Univerzitet Crne Gore će i dalje posvećeno raditi na povećanju vidljivosti i boljem pozicioniranju na svjetskim rang listama", kazali su iz UCG.