Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

UCG: NASTAVU ONLAJN MOGUĆE IZVODITI NA VIŠE NAČINA

23.03.2020
image

U skladu sa naredbom Vlade Crne Gore i novim privremenim mjerama zaštite građana od COVID-19 obustavljen je obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama, u trajanju od najmanje 15 dana, počev od 16. marta 2020. godine, kazali su iz Univerziteta Crne Gore.

„Imajući u vidu preporuku predsjednika Vlade Crne Gore da nastavno obrazovni sadržaj za vrijeme trajanja obustave nastave budu dostupni u elektronskom obliku, Rektorat Univerziteta Crne Gore poziva dekane da u što kraćem roku organizuju nastavno osoblje kako bi se nastava na predmetima na kojima su angažovani organizovala onlajn“, navodi se u saopštenju.

Nastavu onlajn je moguće izvoditi na više načina, iz UCG predlažu sljedeće:

Prva mogućnost je postavljanje nastavnog materijala na stranici predmeta na portalu www.ucg.ac.me.

Druga mogućnost je da na adresi http://dl.ucg.ac.me/ (Moodle) postavite multimedijalne prezentacije koje ste prethodno kreirali. Potrebno je da sa svog službenog mejla pošaljete zahtjev Centru informacionog sistema UCG na adresu nastava@ucg.ac.me u kom ćete navesti:

- Naziv fakulteta

- Naziv predmeta

- Spisak predavača

Nakon ovoga od Centra informacionog sistema UCG ćete dobiti mejl sa kredencijalima za pristup vašem predmetu.

Treća mogućnost je da koristite ZOOM aplikaciju i da pomoću nje izvodite nastavu onlajn u realnom vremenu. Za ovo je potrebno da otvorite nalog na adresi https://zoom.us/ i registrujete predavanje. Besplatna verzija omogućava trajanje predavanja do 40 minuta. Nakon isteka tog vremena moguće je nastaviti tako što kreirate novo onlajn predavanje.

Iz UCG su istakli da ukoliko vam je eventualno potrebna pomoć ili pojašnjenje u vezi sa korišćenjem predloženih ili bilo kojih drugih servisa Centra informacionog sistema, možete ih kontaktirati na mejl nastava@ucg.ac.me.

„Svim studentima i svim zaposlenima na Univerzitetu Crne Gore, kao i njihovim najbližima, želimo dobro zdravlje i sve najbolje u narednom periodu, i da zajedno održimo kvalitet i funkcionalnosti našeg Univerziteta na najvišem nivou“, zaključuje se u saopštenju.