Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

USPOSTAVLJENA SARADNJA CSA I ALBANSKE ASOCIJACIJE U OBLASTI SPORTA

25.01.2019
image

Sporazum o saradnji Crnogorske sportske akademije i Albanske asocijacije u oblasti sporta potpisali su danas predsjednici ovih organizacija, prof. dr Duško Bjelica i dr Florian Muca.

„Crnogorska sportska akademija, kao vodeća asocijacija sportskih naučnika na nivou Crne Gore, održava široku saradnju sa sličnim asocijacijama iz inostranstva. Potpisivanjem sporazuma postavili smo temelje petogodišnjoj saradnji“, kazao je predsjednik CSA, profesor Bjelica.

On je kazao da će saradnja sa Albanskom asocijacijom u oblasti sporta ishodovati povezivanjem naučnika iz svih oblasti sportske nauke, iz Crne Gore i Albanije.

Naučnici će moći da se udruže u zajedničkim naučnim projektima i istraživanjima, kao i da sarađuju na najvažnijim akademskim pitanjima iz sportskih nauka.

Dogovorena je institucionalna razmjena ljudskih resursa, predavača, akademskog materijala, kao i učešće na zajedničkim predavanjima, seminarima i konferencijama.

Misija Crnogorske sportske akademije je promocija sportske nauke u međunarodnom, multikulturalnom, multidisciplinarnom, kao i interdisciplinarnom kontekstu. Objavljuje nekoliko publikacija u okviru svojih aktivnosti, među kojima su: Sport Mont časopis – SMJ, i Crnogorski časopis za sportske nauke i medicinu – MJSSM, u kojima naučne radove objavljuju autori iz cijelog svijeta.