Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

VUKOVIĆU HITNO POTREBNA POMOĆ ZA SANIRANJE POSLJEDICA ŠTETE OD POŽARA

15.09.2020
image

Nikšićaninu Vukoti Vukoviću (61), kome je u požaru u subotu uništen stan u centru grada, hitno je neophodna pomoć za saniranje posljedica štete, jer nije u mogućnosti da kao osoba sa invaliditetom i skromnim primanjima to sam uradi.

U stanu u ulici Jovana Cvijića u Nikšiću, Vuković je rođen i sada sam živi od penzije od oko 240 EUR, a požar mu je uništio ionako skromno pokućstvo.

“Teško mi je, ali sam prinuđen da molim ljude dobre volje da mi pomognu. Nije lako doživjeti da vam se u plamenu nađe sve što imate”, kazao je Vuković.

Komšije iz zgrade u kojoj živi Vuković uputili su javni apel svima koji mogu da mu pomognu, jer je riječ o čovjeku kome je zaista potrebna pomoć, a koji se, kao radio amater, danonoćno borio da pomogne ljudima sa ratom zahvaćenih područja u povezivanju pokidanih veza i svima drugima kada je trebalo.

Upravnik ulaza u toj zgradi, Milovan Danilović, rekao je da će mu komšije pomoći u raščišćavanju stana i izgorjelog pokućstva, ali da je za ostalo neophodna pomoć zajednice i pojedinaca.

“Sam živi, primanja su mu nikolika i bespomoćan je u ovoj situaciji. Spava u uništenom stanu, neće da ga napusti. Vjerujemo da će se odazvati oni koji mogu pomoći, jer je Vukota to zaslužio”, rekao je Danilović.

On je podsjetio da je Vuković, koji se nalazio ispred zgrade u trenutku izbijanja požara, ušao u stan i da ga nijesu mogli spriječiti, ali su ga vatrogasci srećom izveli nepovrijeđenog.

Pomoć Vukoviću može se uplatiti na na žiro račun Erste banke 540-32149064-53, a za inostranstvo ME2554oooooo3214906453.