Ekonomija

Vijesti iz ekonomije

MEDOJEVIĆ: DRŽAVA NIJE IGRAČKA, VRIJEME JE DA ODSTUPITE I PODNESETE OSTAVKE

MEDOJEVIĆ: DRŽAVA NIJE IGRAČKA, VRIJEME JE DA ODSTUPITE I PODNESETE OSTAVKE

23.06.2022 / 09:45

Vlada političkih ostataka nije donijela odluku o zabrani izvoza i ograničavanju cijena pelete i ogrevnog drveta, poručio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"Cijena tone peleta će otići na preko 400 eura po toni! Tražnja iz Italije i zemalja okruženja je ogromna! Morate zabraniti izvoz i ograničiti cijenu ogrevnog drveta i peleta! Ukoliko to ne uradite, narod će ili masovno ići u nelegalnu sječu ogrevnog drveta ili će se grijati na struju i praviti račune za struju koje neće plaćati. Imaćete porast devastacija šuma i nelegalne sječe i porast opterećenja na Elektroprivredu u uslovima rekordnih uvoznih cijena struje i ugrožavanje zdravlja porodica koje se ne mogu snaći", naglasio je on.

Medojević je istakao da država nije igračka, te "da je vrijeme da odstupite i podnesete ostavke! probali ste, slikali ste se kao premijer i ministri. ostvarili vase dječacke snove."

"Vi jednostavno ne znate da vodite državu kroz jednu od najvećih globalnih kriza!!! Izljubite se lijepo, popijte po čašu šampanjca i razlaz. Volio bih da ste vlada mojih neprijatelja!", dodao je on.

 
Podijelite na: