Ekonomija

Vijesti iz ekonomije

ABAZOVIĆ SA ARABIJSKIM MINISTROM INOSTRANIH POSLOVA: CRNA GORA PREPOZNATA NA MAPI ZA INVESTICIONA ULAGANJA

ABAZOVIĆ SA ARABIJSKIM MINISTROM INOSTRANIH POSLOVA: CRNA GORA PREPOZNATA NA MAPI ZA INVESTICIONA ULAGANJA

22.09.2022 / 18:05

U bilateralnim odnosima između Crne Gore i Kraljevine Saudijske Arabije počinje nova era koja će biti zasnovana na intenziviranju ekonomskih veza i snažnijoj privrednoj saradnji između dvije države, zaključeno je na sastanku premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića sa ministrom vanjskih poslova vlade Kraljevine Saudijske Arabije, princom Fejsal bin Farhan al-Saudom.

Abazović je istakao da se raduje intenziviranju saradnje između dvije države.

"Dobar početak snaženja odnosa dvije države predstavljalo je otvaranje direktne avio linije. Privredne komore dviju država će započeti razgovore i analizirati sve mogućnosti privredne saradnje. Svakako, dok se to završi mi očekujemo turiste iz ove prijateljske zemlje i vjerujemo da će im se svidjeti Crna Gora", kazao je Abazović.

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije kazao je da postoji mnogo mogućnosti za privrednu saradnju sa Crnom Gorom i da će to biti prioritet u odnosima dvije države u budućnosti.

"Crna Gora je jedna od najljepših zemalja na svijetu, koja je prepoznata na investicionoj mapi svijeta. Zato treba da stvorimo mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, kako bi da se povezala i sarađivala poslovna udruženja i privatne kompanije", kazao je ministar princ Fejsal bin Farhan al- Saud.

Sastanku su sa saudijske strane prisustvovali ambasadorka Kraljevine Saudijske Arabije u Sjedinjenim Američkim Državama, stalni predstavnik KSA u UN Abdulazis Al-Vasil i generalni direktor kancelarije Njegovog Kraljevskog Visočanstva ministra inostranih poslova Abdulrahman Al-Daud.

Abazović i saudijski ministar razgovarali su i o mogućnostima za saradnju u oblasti turiza, infrastrukture i energetike.

 
Podijelite na: