Ekonomija

Vijesti iz ekonomije

VUJOVIĆ: NEĆEMO DOZVOLITI NIKOME DA OD RADNIKA PRAVI SOCIJALNE SLUČAJEVE

VUJOVIĆ: NEĆEMO DOZVOLITI NIKOME DA OD RADNIKA PRAVI SOCIJALNE SLUČAJEVE

30.09.2022 / 18:12

Povodom izjave ministra odbrane o zabrinutosti za budžet Crne Gore, a sve zbog najave o mogućoj kupovini imovine Željezare od strane EPCG, nijesmo vidjeli tu zabrinutost od istog kad je bio vlast ni vezano za budžet, a pogotovo za građane i radnike ove države. Sad kad ono što je prodala vlada čiji je on bio dio, a danas vidimo kakva je to bila investicija, pokušava neko da vrati u državno vlasništvo i da spasi 230 porodica da ne budu socijalni slučajevi, najavljuju krivične prijave, kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Predsjednik Socijaldemokratske partije i ministar odbrane Raško Konjević najavio je da će ta stranka, ukoliko Skupština akciona Elektroprivrede da saglasnost da se, "mimo Zakona o državnoj pomoći i direktnom pogodbom od turskog partnera", kupi imovina nikšićke Željezare, podnijeti krivičnu prijavu protiv onih koji takvu odluku donesu i potpišu.

"Nijesu podnosili krivične kad nije ispoštovan investicioni ugovor, kad su radnici radili po 16 sati, kad su ljudi povređivani i kad su ginuli zato što su bili premoreni", naveo je Vujović.

Poručuje da neće dozvoliti nikome da od radnika napravi socijalne slučajeve "samo zato da bi neko zadržao svoje privatne biznise."

"Zato vas uljudno molimo da ostavite radnike Željezare na miru, ako vam nešto nije jasno dođite kao premijer kod radnika na krov fabrike i objasnite njima kako im je bolje da budu socijalni slučajevi nego da budu zaposleni", zaključio je Vujović.

 
Podijelite na: