Ekonomija

Vijesti iz ekonomije

MILOŠEVIĆ: OD LEGALNE PRODAJE DUVANA 68 ODSTO VIŠE PRIHODA U ODNOSU NA PRETHODNU GODINU

MILOŠEVIĆ: OD LEGALNE PRODAJE DUVANA 68 ODSTO VIŠE PRIHODA U ODNOSU NA PRETHODNU GODINU

30.09.2022 / 20:22

U procentima iskazano, 68 odsto više je prihoda od prodaje legalnog duvana u odnosu na prethodnu godinu, kazao je direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević na Samitu ministara finansija, guvernera i direktora Poreskih uprava regiona pod nazivom “Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima izraženih geopolitičkih rizika”.

Kako je saopšteno iz UPC, Milošević je bio domaćin drugog panela pod nazivom „Značaj dobre poreske administracije u lošim vremenima“, na kom su učestvovali direktori poreskih uprava iz regiona.

Milošević je naglasio važnost spajanja tri državna organa nakon smjene vlasti 2021. Poreska uprava, Uprava carina i Uprava igara na sreću od tada funkcionišu kao jedno tijelo.

“Uprava prihoda i carina predstavlja jedno od najvažnijh organa u sistemu funkcionisanja države, gdje je postavljena potpuna kontrola kada je u pitanju punjenje budžeta i uvid u kontrolu finansija”, rekao je Milošević.

On je, kako dodaju, istakao uspješnost u borbi protiv sive ekonomije i krijumčarenja duvanskim proizvodima u procentima iskazano – “68 odsto više prihoda od prodaje legalnog duvana u odnosu na prethodnu godinu”.

Na konferenciji, kako je saopšteno, učestvuju mnogobrojni eksperti iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, BiH, Hrvatske i Slovenije, te predstavnici Evropske investicione banke (EIB), MMF-a, poslovnih banaka, osiguravajućih društva i najvećih kompanija u regionu.

 
Podijelite na: