Crna Gora ima ogroman potencijal za poslovna putovanja

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, belgijski turistički agenti specijalizovni za poslovna putovanja boravili su u Crnoj Gori u periodu od 26. do 29. oktobra tekuće godine.

Riječ je o pet turističkih agencija sa belgijskog tržišta, koje su specijalizovane za različite vrste poslovnih putovanja: New Balls Please, Jempi Reizen, MI Agency, Uniglobe Universal Travel i De Loose Incentive Travels, navodi PR služba nacionalne TO.

Obilazeći Podgoricu, Tivat, Kotor i Budvu, kao i turističke lokalitete u blizini Bara, turistički agenti su imali priliku da se upoznaju s kapacitetima MICE turizma koje Crna Gora posjeduje, odnosno sa turističkom ponudom za poslovna putovanja.

Predstavnica turističke agencije Jempi Reizen, koja je specijalizovana za tkzv. motivaciona ili podsticajna putovanja, poručila je da je Crna Gora posebno zanimljiva destinacija za ovu vrstu putovanja.

“Prvi put sam u Crnoj Gori, ali sigurna sam da ću se vratiti u budućnosti. Najviše me oduševljava raznolikost ponude, od primorskih gradova do centralnog dijela zemlje. Vidjeli smo dosta različitih hotela i turističkih lokaliteta, te sada imamo kompletnu sliku o tome šta sve možemo da ponudimo našim klijentima. Tu je zaista mnogo toga u kontekstu raznih vrsta poslovnih putovanja, a najviše kada je riječ o podsticajnim putovanjima koje kompanije organizuju za svoje zaposlene ili partnere”, kazala je Nathalie de Vylder ispred agencije Jempi Reizen.

Natacha Smetryns ispred agencije News Balls Please koja se bavi motivacionim putovanjima i organizacijom kongresnih događaja je poručila da Crna Gora ima ogroman potencijal za MICE turizam.

“Oduševljeni smo Crnom Gorom. Ova zemlja zaista ima brojne komparativne prednosti u segmentu MICE turizma. Predivna priroda, odlični hoteli, dobar geografski položaj, bogata istorija i blaga klima doprinose dobrom pozicioniranju Crne Gore na mapi destinacija za poslovna putovanja”; zaključila je Natacha.

Svoje oduševljenje Crnom Gorom podijelio je i Patrick Van De Bosch ispred agencije Uniglobe Universal Travel, koji je poručio Crna Gora ima odličnu gastro ponudu, dobre hotele i savršenu prirodu, što je čini itekako zanimljivom destinacijom

Tokom drugog dana boravka u destinaciji održana je i poslovna radionica, tokom koje je preko 20 turističkih privrednika imalo priliku da prezentuje svoju ponudu turističkim agentima.

Tom prilikom Goran Korac ispred Monte Vista Travel DMC je poručio je da je radionica bila izuzetno uspješna i da je odabir agencja odličan jer su agenti izrali zainteresovanost za saradnju.

“Sastanci su protekli u izuzetno konstruktivnoj i produktivnoj atmosferi, gdje je Crna Gora prepoznata kao destinacija koja obećava. Jedan od ključnih zaključaka sastanaka jeste potreba za uspostavljanjem direktnih letova tokom cijele godine. Odabir turoperatora za učešće na ovoj radionici pokazao se izuzetno mudrim, budući da su svi izrazili veliku zainteresovanost za saradnju, te demonstrirali visok nivo profesionalizma u svom radu. Zaista izražavamo iskrenu zahvalnost NTO CG na podršci i inicijativi koja će imati dugoročne pozitivne efekte na turističku industriju Crne Gore”, zaključio je Korac.

Podršku ovoj posjeti pružili su i turističke organizacije Bara i Kotora, hoteli Voco, Splendid, Hyatt Recency Kotor Bay, Hilton, Chedi Luštica Bay i turistička agencija GoBaloo.

Foto: NTO

NIKŠIĆ PROGNOZA