Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BROJNI RADOVI NA UNAPRJEĐENJU SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE

07.08.2019
image

Gradjevinska sezona u Nikšiću je u punom jeku. Radi se na više mjesta u gradu, a u toku su i poslovi u prigradskim i ruralnim područjima. Za brojne radove na unaprjeđenju lokalne putne infrastrukture u dužini 32 i po kilometra biće izdvojeno oko dva miliona evra. Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović sa saradnicima obišao je radove u Mjesnoj zajednici Kličevo.

Postavljanjem asfalta u dužini 2 kilometra i 800 metara u mjesnoj zajednici Kličevo počela je realizacija projekta Asfaltiranje lokalnih puteva u Opštini Nikšić. Prvi čovjek grada najavljuje da će Lokalna uprava i ove godine uložiti značajna sredstva za rekonstrukciju puteva kako bi se stvorili povoljniji uslovi za mještane kako u prigradskim mjesnim zajednicama, tako i u seoskim područjima.

 

Predhodnih dana radilo se na asfaltiranju dionice lokalnog puta Rubeža – Morakovo. Lokalna uprava obezbijedila je sredstva za rekonstrukciju prvog dijela dionice u dužini 6,1 kilometar, a vrijednost kompletnih radova je oko milion i 400 hiljada eura.

 

 

Pri kraju su i radovi na rekonstrukciji dvije ulice u centru grada.

 


U toku su i radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Ilino Brdo – Nikšić, dionica Vilusi – Trubjela, dužine 16 km, a vrijednost ove investicije je oko 10 miliona eura. Do kraja mjeseca biće poznat izvođač radova na izgradnji puta Cetinje – Čevo – Nikšić, čime će biti stvoreni preduslovi za početak raova i na ovom veoma značajnom putnom pravcu. Završetkom planiranih projekata naš grad biće saobraćajno najbolje povezana opština u Crnoj Gori.