Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

GRBOVIĆ: I OVE GODINE VIŠAK U BUDŽETU NIKŠIĆA

18.09.2019
image

Finansijska situacija u Nikšiću je u posljednje dvije godine izuzetno povoljna, a lokalna uprava uspjela je se riješi nagomilanih dugova iz prethodnog perioda, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

On je podsjetio da je Nikšić prošlu godinu završio sa suficitom budžeta od četiri miliona eura, a suficit će imati i ove godine.

"Ove godine smo planirali budžet na 22 miliona eura, a već ovih dana smo ostvarili oko 90 odsto budžeta, tako da očekujemo da ćemo i ovaj budžet imati sa suficitom od najmanje dva miliona eura, ali na kraju godine ćemo vidjeti koliko će to biti", rekao je Grbović u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG), koji je realizovan iz Nikšića povodom Dana opštine.

Prvi čovjek najveće opštine u Crnoj Gori kaže da suficit mnogo znači jer na kraju godine ostaju dobri depoziti, da će u prvom dijelu godine, kad je punjenje budžeta u svim lokalnim upravama slabije, prevazići sve eventualne probleme.

Govoreći o infrastrukturnim projektima u Nikšiću, Grbović je rekao da su prije dva dana počeli radovi na izgradnji doma za stare, u koji će moći da se smjesti 206 korisnika.

"To će biti jedan vid hotelskog smještaja, gdje će biti uposleno između 80 i 100 ljudi, što je važno posebno za visokokvalifikovani kadar koji se nalazi na birou", rekao je Grbović.