Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKŠIĆANI OSUMNJIČENI ZA UTAJU POREZA I DOPRINOSA

29.12.2021
image

Službenici Uprave policije u Nikšiću su, u okviru obavještajnog projekta „Stan“, podnijeli krivične prijave protiv S.K. (28) i R.K. (63) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

“Osnovano se sumnja da je S.K. djelo koje mu se stavlja na teret izvršio kao investitor na način što je sticao prihode prodajom stambenih i nestambenih objekata krajem 2018. godine i izbjegavao plaćanja poreza na dodatu vrijednost i poreza na dohodak fizičkih lica u ukupnom iznosu od oko 10.400 eura”, saopšteno je iz policije.

R.K. je, kako se sumnja, krivično djelo utaja poreza i doprinosa izvršila kao investitor na način što je prodajom stambenih objekata tokom 2020. i 2021. godine izbjegavala plaćanje poreza na dodatu vrijednost i poreza na dohodak fizičkih lica u iznosu od oko 21.300 eura.

“Tokom sprovođenja izviđajnog postupka utvrđeno je da osumnjičeni nisu bili registrovani kao poreski obveznici niti su nadležnom poreskom organu u zakonom predviđenom roku prijavili ostvarene prihode od prodaje novoizgrađenih stambenih i poslovnih jedinica”, navodi se u saopštenju.