Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

OPŠTINA NIKŠIĆ: ZADRŽANE POSTOJEĆE CIJENE TARIFA ZA TAKSI PREVOZNIKE, BEZ POVEĆANJA STARTA

29.10.2020
image

Nakon izjave nikšićkih taksi prevoznika kojoj je prethodila javna rasparava, čija tema je bio Nacrt odluke o auto - taksi prevozu, saopštenjem su se oglasili iz Opštinske Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje.

"Jučerašnja izjava taksista iz Nikšića u velikoj mjeri nema uporište i predstavlja paušalnu interpretaciju Nacrta odluke o auto-taksi prevozu.

Osnovni razlog za pripremu Nacrta ove odluke je usaglašavanje sa Izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, koje su donešene krajem 2019. godine. Znači, Opština Nikšić samo želi formalizovati propise koje definiše Zakon.

Dana 16.10.2020. godine održana je Centralna javna rasprava vezano za ovu odluku, kojoj je prisustvovao određen broj taksi prevoznika. Najveći broj primjedbi se odnosio na cjenovnik usluga auto-taksi prevoza, odnosno na povećanje cijene starta.

Nacrtom navedene odluke zadržane su postojeće cijene taksi tarifa, bez povećanja starta, jer je procijenjeno da bi to bio dodatni namet građanima.

No, i pored svega navedenog, a imajući u vidu smanjenje broja prevezenih putnika u svim vidovima saobraćaja u uslovima pandemije koronavirusa, Opština će povući Odluku o auto-taksi prevozu iz procedure, odnosno odložiti donošenje iste sve dok traju okolnosti nastale usljed Kovid-19.

Ovo je još jedna potvrda da Opština Nikšić ima duboko razumijevanje prema svima onima koji su u proteklom periodu pretrpjeli i dalje trpe posledice pandemije", navodi se u saopštenju.