Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

OTVORENI NOVI POSLOVNI OBJEKTI U DOMU REVOLUCIJE

27.08.2020
image

Nastavlja se valorizacija objekta Doma revolucije u Nikšiću, danas su otvorena dva velika trgovinska objekta. Potpredsjednik Vlade Milutin Simović na otvaranju je istakao uspješnost projekta.

"U rekonstrukciju i oživljavanja Doma revolucije do sada je investirano preko 1.500.000 eura, a ugovorene investicije vrijedne su još 4 miliona eura. Opština Nikšić od zakupa već ostvaruje godišnji prihod od 100.000 eura. Sve ovo jasno govori da se radi o održivom i uspješnom projektu, čija realizacija najbolje svjedoči kako se dugogodišnji veliki izazov i problem odlučnim i odgovornim odnosom može pretvoriti u realnu razvojnu šansu. Šansu koja je, već danas s pravom možemo reći, u punom zamahu realizacije.", kazao je Simović.

 

Odgovorno i domaćinsko rukovodstvo Opštine Nikšić, nakon uspješnog konsolidovanja lokalnih finansija i realizacije brojnih kapitalnih gradskih infrastrukturnih projekata, odlučno se uhvatilo u koštac i sa ovim višedecenijskim izazovom, naglašava Simović

"Danas svi zajedno svjedočimo rezultatima. Uz podršku Vlade, savremeno je uređen i opremljen prostor oko objekta, izgrađeni parkinzi, a u partnerstvu sa preduzetnicima do sada je rekonstruisano 1.900 m2 poslovnih prostora, u kojima je do danas otvoreno 70 novih radnih mjesta.
Ugovorena je rekonstrukcija još 1.800 m2 u kojima će uskoro biti otvoreno još 80 novih radnih mjesta. Pored toga, ove godine će početi radovi na uređenju prostora za preseljenje TV Nikšić. Vlada i lokalna samouprava zajednički stvaraju pretpostavke za proširenje kapaciteta Tehnopolisa u ovom objektu, sa novim laboratorijama, digitalnim i drugim inovativnim sadržajima."

Simović je, takođe istakao da u vremenu pandemije korona virusa, koja je širom planete pored teških zdravstvenih, donijela i velike ekonomske izazove. 

Mi u Crnoj Gori se odgovorno suočavamo sa tim izazovom, ali istovremeno ga doživljavamo i kao svojevrsnu šansu za razvoj i kao podsticaj za nove domete naše ekonomije. Domete koji treba da ponovo obezbijede visoke stope ekonomskog rasta. Te da je cilj Vlade ne samo da sačuva postojeća, već i da otvori brojna nova radna mjesta. Put za to je isti kao i kod ovoga projekta čijoj realizaciji danas svjedočimo – odlučnost, pregalaštvo i vizija, uz partnerstvo Vlade, lokalne samouprave i vrijednih preduzetnika, dodao je Simović.

Pored svih ovih izazova, svjedočimo još i pokušaju izazivanja političke nestabilnosti, istakao je potpredsjednik Vlade.

To je posljednja stvar koja je sada potrebna i građanima i našoj ekonomiji. Ovom prilikom želim da jasno saopštim – Crna Gora je jaka i odlučna! Izgradili smo institucije koje građanima garantuju sigurnost i otpornost na ove i sve druge prijetnje i loše namjere, bez obzira sa koje adrese dolazile.
Izgradili smo institucije koje služe građanima i garantuju napredak. Institucije koje garantuju stabilnost, uslove za razvoj, za dijalog i toleranciju, za međunacionalni sklad i razumijevanje, za nastavak evropskog puta Crne Gore, ili najkraće - uslove za NAPREDAK i građana i naše države.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da više nema sumnje u opravdanost i uspješnost projekta valorizacije Doma revolucije koji Opština pokrenula prije dvije godine.