Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ZZZCG: MILION EURA ZA ZAPOŠLJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM

24.11.2021
image

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore odobrio je grant šemu vrijednu milion eura za finansiranje projekata zapošljavanja osoba sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.

"Zavod će sjutra objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema odnosno projekata koji doprinose unapređenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom.

Javni poziv trajaće do 25. decembra 2021. godine do 15 sati", saopšteno je nakon danas održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Kako se navodi u saopštenju, bespovratna sredstva biće usmjerena za finansiranje projektnih ideja iz oblasti rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 160 osoba sa invaliditetom.

"Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema biće objavljen u dnevnom listu Pobjeda, na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada.

Podsjećanja radi, shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom propisano je da se sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, između ostalog, koriste za finansiranje grant šema.

Pravilnikom o postupku i metodologiji za finansiranje grant šema propisano je da se grant šemom dodjeljuju sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom za finansiranje projekata, pravnim i fizičkim licima koji doprinose unapređenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom", piše u saopštenju.