Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

„ŠTRAJK MOZGA“ SNIMIO PRVI ALBUM

14.07.2020
image

Nikšićka rok grupa “Štrajk mozga” snimila je prvi album pod nazivom ,,Mind slaves", na kojem se našlo osam pjesama.

Kako navode iz Nevladinog udruženja Sinteza, u okviru čijeg projekta "Uhvaćeni tonovi" je album snimljen, radi se o veoma kvalitetnom materijalu za koji su sigurni da će naći sjajan prijem kod publike i van granica Crne Gore. 

Osnovni kriterijum odabira grupe za snimanje albuma, kako objašnjavaju, bio je da je muzički bend istovremeno i autor pjesama koje nije ranije objavljivao.

,,Ovaj dio krovnog projekta “Uhvaćeni tonovi“ je privukao veliku pažnju bendova i medija i rezultat je zaista kvalitetan materijal grupe “Štrajk mozga”, koja se izdvojila muzičkim kvalitetom, ali i tekstovima. Angažovani muzički studio Stivi music je snimio i uradio produkciju za osam pjesama koje će se naći u albumu prvijencu pod nazivom "MIND SLAVES”", navode.

Pored snimanja pjesama, bendu Štrajk mozga je obezbijeđen i nastup na desetom jubilarnom Lake festu.

Iz NU Sinteza poručuju da žele ovim projektom da pruže punu afirmaciju autorskom radu mladim umjernicima i da ga prezentuje nikšićkoj  i crnogorskoj publici.

Projekat „Uhvaćeni tonovi“ sprovodi NU Sinteza, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.