Kultura

Vijesti iz kulture

USPOSTAVLJENA SARADNJA KULTURNO INFORMATIVNIH CENTARA PODGORICE I BITOLJA

USPOSTAVLJENA SARADNJA KULTURNO INFORMATIVNIH CENTARA PODGORICE I BITOLJA

22.11.2022 / 15:01

Memorandum o saradnji između KIC "Budo Tomović" i KIC Bitola potpisan je krajem prošle sedmice u svečanoj sali Oficirskog doma u Bitolju i omogućiće razmjenu iskustava i unapređenje međunarodne saradnje u oblasti kulture, kulturnog turizma i ostalih djelatnosti u obostranom interesu.

Memorandum su potpisale direktorice tih centara Snežana Burzan Vuksanović i Lili Bushovska.

Kako navode u saopštenju KIC-a, potpisivanju Memoranduma prisustvovali su ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović, konzul Crne Gore u Makedoniji Milorad Andrijašević, kao i predsjednica Savjeta Opštine Bitola Gabrijela Ilievska i zamjenik gradonačelnika Bitolja Bojan Bojkoski.

Svi učesnici ovog događaja isticali su odlične bilateralne odnose između dvije države, a očekujući da će i ovaj Memorandum značiti dobrobit za oba naroda.

Direktorice dva KIC-a Burzan - Vuksanović i Bushovska, usaglasile su se da postoje brojne mogućnosti za zajedničke projekte, kao i za razmjenu programa i umjetnika iz dvije zemlje, najavljujući prve projekte početkom sljedeće godine.

"Podsjećamo, da je gošća KIC-a ovog ljeta bila književnica Vesna Zdravkovska Trajkovska, koja je bila inicijatorka povezivanja dva kulturna centra", navode u saopštenju KIC-a.

Foto: KIC Budo Tomović

Podijelite na: