Kultura

Vijesti iz kulture

(VIDEO) NIKŠIĆKO POZORIŠTE: PREDSTAVA 'BAJKA O ELEKTRICITETU' PREMIJERNO 21.MARTA

(VIDEO) NIKŠIĆKO POZORIŠTE: PREDSTAVA 'BAJKA O ELEKTRICITETU' PREMIJERNO 21.MARTA

17.03.2023 / 21:08

Održana konferencija za novinare povodom novog projekata Nikšićkog pozorišta predstave za djecu „Bajka o elektricitetu“ po tekstu Milene Bogavac, a u režiji i adaptaciji Mila Vučinića. Prva repriza planirana je početkom aprila.

U susret 20 martu, svjetskom danu pozoriša za djecu i mlade, u namjeri da im se skrene paznja na značaj živog teatra anasambl Nikšićkog pozorišta 21. marta od 20 sati premijerno izvešće predstavu „Bajka o elektricitetu“, u čijem je fokusu grandiozni naučnik NikolaTesla, njegovo odrastanje, genijalni karakter i istraživanje. Ovaj scenski projekat za djecu biće interesantan i odraslima. Prva repriza predstave planirana je početkom aprila.


Milena Bogavac poznata spisateljica, dramaturškinja i rediteljka, 2006 godine, u godini obilježavanja 150 godina od Telsinog rođenja, napisala je tekst „Bajka o elektricitetu“. Ispoštovati takav tipično književni tekst i dramaturški demistifikovati karakter - unutrašnje biće, genijalnog naučnika je izazovan, specifičan i zabavan proces. Na tu značajnu temu osvrnuo se Milo Vučinić, reditelj.

U predstavi, kao i u predhodnim projektima Nikšićkog pozorišta, igraju isključivo članovi Nikšićkog ansambla.

Uloge su povjerene i Nikoli Vsiljeviću i Matiji Memedović. Procentkinja je Milica Burić, autori muzike su Sava Mićunović i Luka Jovanović.Za scenogrfaiju i kostimogrfaiju zadužena je Vesna Sušić.

U kojoj mjeri će novi projekat Nikšićkog pozorišta - predstava „Bajka o elektricitetu“, sa kojom planira da nastupa na dječijim festivalima, umjetnost biti u sluhu sa prirodom djeteta i pobuditi njihovo saznavanje i maštu videćemo 21.marta kada je planirana premijera.

Jovan Džodžo
foto/video:RTNK

Podijelite na: