Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DJEČIJA PREDSTAVA „ENERGIJA I JA“ U NIKŠIĆKOM POZORIŠTU

13.10.2021
image

Predstava za djecu ''Enerija i ja“, Malog ateljea „Arlekin“ iz Podgorice biće izvedena u Nikšićkom pozorištu u petak, 15. oktobra u terminima u 10, 12 i 14 sati.

Predstava je rađena po tekstu i režiji Dušanke Belade, na osnovu instrukcija stručnjaka iz oblasti energetike u vezi sa temom i porukom koju je potrebno prenijeti najmladjima.

“Predstava je tematski angažovana, visoke umjetničke vrijednosti, sa osnovnim ciljem prenošenja poruke i podizanja samosvijesti kod najmlađe populacije u Crnoj Gori o onome što je važno u promociji energetske efikasnosti. Stvorili smo predstavu fragmentarne prirode koja je zanimljiva i jasna, bazirana na monolozima i dijalozima, koji su interaktivni, stoga djeca iz našeg gledališta neće biti samo nijemi posmatrači, već komentatori i sudionici”, navodi se u saopštenju.

U predstavi igraju glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović. Scenografiju su radile mr Nela Darmanović Mahmutović i Dragana Koprivica, muziku potpisuje rediteljka predstave, a aranžman Vladimir Maraš i Mihailo Radonjić.

Premijera predstave “Energija i ja” održana je oktobra 2020. godine u KIC-u “Budo Tomović”, a u Nikšićkom pozorištu se izvodi u okviru Nikšićke kulturne scene 2021.

Trajanje predstave je 45 minuta, a ciljna grupa je uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole.