Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

POSTOJI MOGUĆNOST DA SE BEDEM FEST ODRŽI ONLINE

23.04.2020
image

Organizacioni tim Bedem fest-a, zbog okolnosti u vezi sa virusom korona, već uveliko radi na pripremi platforme koja bi omogućila online održavanje ovog jedinstvenog i autentičnog muzičkog događaja.

“Kao i uvijek do sada, strateški promišljamo, i pored mašte i kreativnosti koja nas je uvijek pratila, želimo da sve naše poštovaoce iznenadimo mogućnošću da po prvi put prisustvuju muzičkom događaju koji bi se zapravo odvijao “real time” na on line društvenim platformama. Već uveliko smo u fazi preciziranja detalja sa našim ovogodišnjim izvođačima kao i sa tradicionalnim partnerima kako da zajednički realizujemo ovaj revolucionarni poduhvat”, ističu iz organizacije.

Primarni ciljevi održavanja on line Bedem festa su, kako se navodi, zdravlje ljudi, poštovanje mjera stručnjaka, uvažavanje objektivnih okolnosti u vezi sa mjerama o javnim okupljanjiima.

“Čak i kada to bude dozvoljeno, biće limitirano i održavanje će biti uslovljeno brojnim ograničenjima u cilju sprečavanja eventualnog širenja ili ponovnog “pokretanja” virusa među ljudima. Iz tog razloga, slijedeći društvenu odgovornost , želimo da održavanje Bedem festa ne bude dovedeno u pitanje, kako zbog samog festivala i njegovog kontinuiteta, tako i zbog naše publike koja je željna provoda i zabave”, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, on line Bedem fest predstavljaće novost ,a imaće i humanu dimenziju u smislu da će svaki “virtuelni on line posjetilac” na nekoj od društvenih i on line platformi moći da prati festival uživo i donira određeni iznos novca.

“Naravno, kao i uvijek, čitav proces će biti potpuno transparentan”, ističu iz organizacije.

“Naša želja kao i želja svih je da uvom slučaju plan B propadne i da se kao i do sada svaki festival na planeti Zemlji kao i Bedem fest održe u redovnim okolnostima i bez ikakvih posljedica po zdravlje naših posjetilaca, izvođača, nas ljudi. Pomno ćemo pratiti situaciju a u međuvremenu predano raditi na finalizaciji eventualnog plana B”, saopštio je organizacioni tim.