Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ROKUMENTARNI DANI OD 23. DO 27. OKTOBRA

21.10.2020
image

Ovogodišnje, četvrto izdanje revije muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani 2020. održaće se od 23-27. oktobra u tri grada – Podgorici, Nikšiću i Mojkovcu.

,,U petak i subotu (23. i 24. oktobar) se družimo Podgorici u CKZ Ribnica. Nedjelja i ponedjeljak (25. i 26. oktobar) su rezervisani za Nikšić i tradicionalno mjesto Blues Brothers Bar, a u utorak 27. oktobra smo u Mojkovcu u Centru za kulturu „Nenad Rakočević“. Detalje programa možete naći u attachmentu mejla.

Ove godine smo pokušali domaće prilike uklopiti ne samo u one regionalnog već i svjetskog okvira. Osim deset crnogorskih priča (Bigo Do, Anja Zagorac, Solosoul, Emily Rose, Autogeni trening, Yonic, Bacili & Bellerophontes, Vrpca, te prezentaciju rada režisera Mladena Ivanovića i podcast Premotavanje), donosimo vam šest regionalnih filmova o rokenrol herojima kakvi su: Milan Mladenović, Goran Bare, Branko Črnac - Tusta, Ipe Ivandić, Repetitor, te Viktoriju 15 priču o odrastanju uz rokenrol. Ono što smo prošle godine započeli sa prikazivanjem nekih svjetskih naslova, nastavljamo i ove i predstavljamo vam: Its A Rockabilly World, Chuck i Cavern Club - The Beat Goes On. U nastavku možete pronaći detalje o filmovima. Pratite nas za više detalja o pratećem programu, mjestu i vremenu prikazivanja filmova", navode organizatori.

Ovogodišnje izdanje Rokumentarnih dana je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore kroz konkurs za projekte "Podignimo zavjesu nezavisne kulturne scene".