Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

TRAGOM SJEĆANJA: ĐETIĆI

image

Muzički sastav Đetići sredinom sedamdestih zabavljali su goste hotela Onogošt.

Sastav su činili Ljubo Stanišić, vokal i bas-gitara, Veselin Beli Bošković, vokal I gitara Miško Čolović, solo-gitara, Dragan Janjić, bubanj, Lazo Tripković, kompozitor i Nebojša Nebo Petković, orguljaš. Na repertoaru su bile zabavne melodije, a za starije goste izvodili su stare gradske pjesme. Vukašin Mrvaljević, šef sale hotela Onogošt tada je govorio: To su dobri momci, zahvaljujući njima posjeta je porasla, stekli su simpatije nikšićke publike, pa smo sa njima zadovoljni.

Đetići su na crnogorskoj gitarijadi 1972 godine u Budvi osvojili prvo mjesto. Predstavljali su Crnu Goru na proslavi tridesete godišnjice osnivanja AVNOJ-a u Bihaću 73., a 75. osvojili su prvo mjesto na festivalu zabavnih melodija Titogradsko proljeće.

U to vrijeme na Malom stadionu goste je zabavljala vokalno instrumentalna grupa koju su sačinjavali Nikšićanima dobro znani zaljubljenici u muziku: Vlado Pupo Tomanović, Đoko Čolović, Banjo Šakotić, Stevo Kovačina, Dano Dragović, Jakov Čolović i Bato Vuković. Na repertoaru bile su isključivo starogradske pjesme. Gost ansambla povremeno je bio i Nikola Karović koji je u njemu i započeo karijeru.

V. Utješinović