Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DFC: PREDSTOJEĆI IZBORI PREVAZILAZE LOKALNI KARAKTER

25.02.2021
image

O aktuelnoj medijskoj sceni i sadržaju u susret lokalnim izborima u Nikšiću, za našu televiziju govorio je Marko Banović iz Digitalnog forenzičkog centra. U tom centru, u kojem prate online prostor, primjećuju da se objave u susret nikšićkim lokalnim izborima mjere hiljadama, međutim napominju da auditorijum treba da bira i provjeri sadržaj.

Prema podacima Digitalnog forenzičkog centra, za samo sedam dana mediji u Srbiji objavili su 4.730 tekstova o političkoj situaciji u našoj zemlji, od čega se čak 1.040 odnosilo na lokalne izbore u Nikšiću.

U susret izborima, na portalu Novosti od nedavno je i rubrika “Izbori u Crnoj Gori”, dok je Hepi televizija pokrenula serijal “Bitka za Nikšić”.

,,Mediji iz regiona se itekako bave Crnom Gorom već duži period. Vidi se jasna kampanja koja dolazi iz Srbije gdje imate medije poput TV Happy, portale Alo, Novosti koji imaju posebne rubrike vezane za nikšićke izbore. Problem nije samo što se bave Nikšićem, već što im je sadržaj ispunjen senzacionalizmom, lažnim vijestima, dezinformacijama i informacijama koje podižu tenzije", kazao je Marko Banović iz Digitalnog forenzičkog centra.