Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DPS NIKŠIĆ: MITROVIĆ SVJESNO ŠIRIO KORONU, NEOPHODNA HITNA REAKCIJA MINISTARKE

02.03.2021
image

I dok ministarka Borovinić-Bojović, koja je izgubila kontrolu na COVID-19 u Crnoj Gori, pokušava uticati na izbornu volju Nikšićana pišući politička saopštenja, njeno ministarstvo ignoriše očigledno kršenje i zdravstvenog i Krivičnog zakona Crne Gore, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

"Izgleda da  režiser i glumac nijesu prošli adekvatnu školu osnovnih glumačkih vještina, pa providno padaju na svakoj svojoj predstavi. Ne samo da su se zaigrali režiser i glumac amaterske predstave koju potpisuju DF-ove mlade nade i uzdanice Marko Kovačević i Luka Trebješanin, već su sada dobili i suflere a svesrdno im pomažu amaterski doktor i direktor bolnice Nikšić - braća Mitrović - Pero  i Marko.

Naime, dok 26. februara biber sprej, po medicinskoj praksi po prvi put ne ostavlja nikakve tragove pacijentu, motke i predmeti nikakve modrice i podlive, doktor Perica Mitrović u bunilu korone sve to ipak prepoznaje i hitno dolazi da riješi slučaj i "Demokratski" pomogne glumačko umjetničko djelo DF-a.

Doktor Pero bez presedana čini krivično djelo, i iz izolacije dolazi do bolnice gdje od nedavno mlađani Mitrović direktoruje. Dr Pero se hvata pera  i upućuje pravog pacijenta na "hirurgiju radi praćenja". Više je nego jasno da niko drugi nije želio da potpiše falsifikovani medicinski izvještaj, već je direktor morao da pozove svog brata bolesnog od kovida, da napusti izolaciju, raširi virus po Nikšiću,  zarazi po kojeg građanina,  i na kraju izvrši krivično djelo", piše u saopštenju.

Kako navode, pozitivan rezultat na koronu od 16. februara "zakonski obavezuje dr Pericu, ako već Hipokratova zakletva za njega ne važi, da bude u izolaciji 14 dana, odnosno najranije do 1. marta."

"Nikšićani, treba li drugog dokaza do ovog gdje smo svjedoci da su zarad političkih poena braća Mitrović spremna da ugroze zdravlje i pacijenata i drugih kolega i zaposlenih? Koliko je pacijenata i osoblja OB Nikšić zaraženo zahvaljujući osionosti i nemoralu dvojice doktora?

Hoće li ministarka opet “skrenuti pažnju”  ili pak preduzeti jasne kaznene odredbe - smijeniti direktora bolnice po hitnom postupku,  njegovom bratu privremeno oduzeti licencu a sebi potpisati ostavku?

Pozivamo i zdravstveno-sanitarnu inspekciju da pod hitno ispita slučaj i podnese prijave adekvatne učinjenom djelu", navodi se u saopštenju.