Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MIJANOVIĆ - GOLOVIĆ: NIKŠIĆ JE NAUČIO SAM DA ODLUČUJE O SVOJOJ SUDBINI

22.02.2021
image

Vrijeme u kome sada živimo zbog svoje složenosti i brojnih izazova, ne dozvoljava ćutanje ni jednog društveno odgovornog pojedinca. Kako se ulazi u izbornu kampanju, tako narastaju i tenzije u društvu, kazala je Jovanka Mijanović Golović iz pokreta Jugoslovenska vizija Crne Gore. Ona ističe da su antifašističke i građanske ideje neprolazne vrijednosti našeg društva.

,,Mislim da su jako zaoštreni društveno-politički odnosi i sa ne baš jasnim porukama oko viđenja budućnosti Nikšića. Dok neki obećavaju brda i doline i nešto što nije realno, drugi se realno odnose prema sadašnjem trenutku i obavezama u slučaju pobjede na izborima. Kao pripadnici pokreta Jugoslovenska vizija Crne Gore, prije svega njegujemo i baštinimo antifašizam kao najvrjedniju ideju, na temelju koje trebaju svi događaji da se dešavaju, da bi bili napredni, sadržajni i nešto što Nikšiću može da garantuje dobru budućnost", kazala je Mijanović Golović.

Uplitanje drugih zemalja u unutrašnja pitanja Crne Gore, ovog puta konkretno u vezi sa nikšićkim izborima, može samo da dovede u zabludu birače i pošalje dvosmislene poruke. Jovanka Mijanović Golović iz pokreta Jugoslovenska vizija Crne Gore ističe da je Nikšić uvijek znao sam da odlučuje.

,,Sva miješanja sa strane i poruke iz drugih država neće moći ništa da urade, jer Nikšić je naučio sam da odlučuje o svojoj sudbini i sam da izlazi iz problema".

Komentarišući aktuelne kolacije, Mijanović Golović kaže da, prema njenom mišljenju, predstavljaju neprirodnu ideološku simbiozu. Ona je pozvala na smirivanje tenizija u želji da naše društvo nastavi sa modernizacijom i daljim razvojem u duhu naprednih evropskih zemalja.