Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKOLIĆ: NEDOPUSTIV POKUŠAJ VUČIĆA DA GOSPODARI NIKŠIĆEM

23.02.2021
image

Nedopustiv je aktuelni pokušaj da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić preko svoje posluge u Crnoj Gori gospodari Nikšićem, kaže u izjavi za CdM Željko Nikolić, nosilac list SDP – SRCEM ZA NIKŠIĆ. On podsjeća da je Nikšić grad sa previše istorije na koju “samo možemo biti ponosni, tradicije, kulture, života… da bi dozvolili dosadašnju praksu da “uvozimo” rukovodstvo.”

Prema njegovim riječima građankama i građanima Nikšića ne trebaju gazde, već dobra i kvalitetna uprava.

“Ne vlast kakvu smo imali do sada, i posebno ne namjesnička kakvu joj je namijenio Vučić. Sama atmosfera uoči izbora, koja pored unošenja nemira pokazuje potpunu nebrigu za građane, a jedino je u fokusu Nikšić kao plijen, duboko je uvrjedljiva za naše sugrađane. Nikšiću je potrebna lokalna uprava iz Nikšića i koja će odgovarati samo Nikšićankama i Nikšićanima, nikako centrima moći van našeg grada. Dakle, poruka da se našim gradom neće upravljati van njega, posebno ne van naše države, upućena je svima koji žele i pokušavaju suprotno, a nažalost nije ih malo”, poručio je Nikolić.

Naglašava da je SDP opozicija lokalnoj jednopartijskoj vlasti koju sa dosta agrumenata ocjenjuju kao lošu.

“Alternativu toj lošoj vlasti neophodna je u vidu građanskih i Crnoj Gori posvećenih partija, ne samo Vučićeve posluge i njihovih partnera. Odnos SDP-a prema crnogorskim poslušnicima vlasti u Srbiji jasan je od devedesetih, kada su protivnici bili ozbiljniji od Šešeljevih učenika kakve imamo danas. Žao nam je jedino što su pojedine formalno građanske partije pristale da budu posluga Vučićevim predstavnicima u Crnoj Gori, i nadamo se da će ponižavanja koja trpe ubrzo i za njih postati neizdrživa”, istakao je Nikolić.

On ocjenjuje da građanska i slobodna Crna Gora mora imati autetntične predstavnike iza kojih ne stoji ni jedan centar moći, iz druge države, kriminalni ili medijski… “i mi smo im tu ponudu morali obezbijediti.”

“Za one koji žele namjesničku upravu u Nikšiću ta borba uopšte nema lokalni karakater, njih problemi građana Nikšića uopšte i ne interesuju, što otvoreno i jasno pokazuju. Istovremeno izbori objektivno prevazilaze lokalni karakter u smislu obaveze da očuvamo minimum dostojanstva, da se o vlasti u Crnoj Gori odlučuju građani Crne Gore”, zaključio je Nikolić u izjavi za CdM.