Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PONOVLJENO GLASANJE U GOLIJSKOM SELU JAVLJEN: URA BEZ DRUGOG MANDATA

04.04.2021
image

Na biračkom mjestu 82 u golijskom selu Javljen, danas je ponovljeno glasanje.

Birači su se izjašnjavavali o povjerenju za liste četiri koalicije i dvije partije.

Na izborima su učestvale koaliciona lista Evropski tim za Nikšić, Narodni pokret - Za vaskrsenje Nikšića, Socijaldemokratska partija Crne Gore Srcem za Nikšić, Za budućnost Nikšića, Koalicija Crno na bijelo – Može Nikšić i Demokrate Mir je naša nacija - Zaokruži slobodu.

Od 40 upisanih birača u Javljenu, glasalo je 36, kao i 14. marta.

Koalicija ,,Crno na bijelo – Može Nikšić" dobila je 28 glasova, ,,Evropski tim za Nikšić" šest, a ,,Za budućnost Nikšića" jedan.

Ostale liste, ,,Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić", ,,Narodni pokret" i ,,SDP-Srcem za Nikšić" nijesu dobile glas, a jedan listić je bio nevažeći, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

Podsjećamo, u Javljenu je 14. Marta, koalicija "Evropski tim za Nikšić" osvojila šest glasova, "Narodni pokret” devet, a ,,Za budućnost Nikšića" 16. Koalicija “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić” imala je pet glasova, dok liste ,,SDP-Srcem za Nikšić" i ,,Crno na bijelo – Može Nikšić" nijesu dobile niti jedan glas.

Na ovom biračkom mjestu 14. marta, kada je biralište zatvoreno, nedostajao je jedan štampani izvod iz biračkog materijala. URA se žalila Opštinskoj izbornoj komisiji, koja je prigovor odbila kao neosnovan, što je uradila i Državna izborna komisija. Prigovor je usvojio Ustavni sud, koji je naložio da se nepravilnost ispravi ponavljanjem izbornog postupka.