Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ĐURĐIĆ: NADLEŽNE SLUŽBE PRIMJENJIVAĆE SVE DOZVOLJENE REPRESIVNE MJERE

22.09.2020
image

Danas je održana sjednica Opštinskog operativnog tima za borbu protiv zaraznih bolesti u proširenom sastavu, na kojoj su prusustvovali i predstavnici Operativnog štaba za Inspekcijsku kontorlu. Na sastanku je bilo riječi o sprovođenju kontrole poštovanja mjera NKT-a, u cilju suzbijanja daljeg širenja infekcije korona virusa. Konstatovano je da je situacija u Nikšiću veoma složena i pozvani su građani na veću odgovornost.

Cijeneći aktuelnu situaciju sa širenjem infekcije u našem gradu, inspekcijski organi i druge nadležne službe primjenjivaće sve dozvoljene represivne mjere kako bi se ispoštovale sve donesene preporuke za zaštitu i očuvanje zdravlja ljudi.

Veliki broj oboljelih dovodi do prebukiranosti zdravstvenog sistema i otežava rad zdravstvnim radnicima. Epidemiološkinja Ivona Drašković ističe da se na dnevnom nivou po jednom ljekaru izvrši i više od 80 pregleda.

Trenutni broj oboljelih u Nikšiću prelazi objektivne mogućnosti zdravstvenih ustanova, pa se očekuje i pomoć i sa državnog nivoa.

Sugrađanima je upućen apel da se suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih izlaganja mogućoj infekciji, da se smanje okupljanja kao što su proslave rođendana, svadbe i sl.jer samo uz odgovorno i zajedničko djelovanje može se stati na kraj epidemiji.